Compliance Officer (Vast)

(40 uur) – Standplaats: Amersfoort

De organisatie:

Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland en ondersteunt ruim dertig procent van alle hypotheken in Nederland. Stater opereert als een zelfstandige onderneming binnen de ABN AMRO Group en de hypothecaire dienstverlening is door Fitch beoordeeld met de hoogste rating van Nederland. Binnen Stater werken circa 1.250 ambitieuze professionals met als doel om de zorg uit handen te nemen van hun klanten.

Stater wordt gekenmerkt door een open wijze van communiceren en een informele werkcultuur waarbij hard werken en kennis delen belangrijk zijn. De organisatie kent een sterke groei en dat biedt kansen voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

De afdeling:

De afdeling Risk omvat de Manager Risk & Compliance, 3 Senior Risk Consultants, waaronder de CISO, 4 Risk Consultants (waarvan 1 open positie) een Compliance Officer (open positie) en 4 AO/IC’ers. Het is een team dat nauw met elkaar samenwerkt en zich kenmerkt door een laagdrempelige attitude en een informele omgang. Het team werkt volgens de scrum methode, waarbij verschillende activiteiten geclusterd worden. Iedere dag kent een plenaire start en ook de weekplanning wordt consequent gezamenlijk besproken. De ambitie van de afdeling is hoog en de sfeer is goed.

De functie:

Het kader wordt gevormd door wet- en regelgeving, maar wordt ook mede bepaald door de klanten en het moederbedrijf van Stater. Je verdeelt je tijd tussen de adviesrol en de toezichthoudende rol. Je bent de adviseur en vraagbaak voor de gehele organisatie als het gaat om ‘waar moeten we aan voldoen’ en ‘hoe kunnen we dit het beste doen’. In de toezichthoudende rol controleer je aan de hand van het ‘Jaarplan Compliance’ of de organisatie effectief is in relatie tot het kader waaraan de organisatie moet voldoen en zorg je voor een adequate en effectieve risicobeheersing. Je hebt dus een belangrijke signaalfunctie, maar je bent tegelijkertijd een ‘business partner’ die de processen in het bedrijf begrijpt en pro-actief een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de processen. Je zult tevens in de functie van Compliance Officer het contactpunt zijn voor de vraagstukken op het gebied van privacy. Het speelveld is organisatiebreed en je onderhoudt contacten met Legal, klanten, stakeholders en relevante (overheids)instanties. Kortom, een zeer uitdagende functie maar ook veeleisend.

Wat zoeken we?

Een sterke en daadkrachtige persoonlijkheid die als professional zijn vak verstaat. Er wordt van je verwacht dat je kennis up-to-date is en waarbij adviseurschap ‘in-het-bloed’ zit. Om deze functie succesvol te kunnen uitoefenen, hoef je geen jurist pur sang te zijn maar je moet wel, aantoonbaar, wet- en regelgeving om kunnen zetten in heldere en resultaatgerichte adviezen en voorstellen. Je moet gezien worden als de autoriteit als het gaat op naleving en intern toezichthouden.

De organisatie is voortdurend in beweging en continu verbeteren is het devies. Flexibel om kunnen gaan met veranderingen is je tweede natuur. Daarbij komt dat vraagstukken complex van aard kunnen zijn, dus analytisch denken is belangrijk naast het vermogen om, uitgaande van je kennis en ervaring, invloed te kunnen uitoefenen. Het kunnen bedrijven van stakeholder management is zeer belangrijk naast het hebben van organisatiesensiviteit en een goed ontwikkeld politiek gevoel.

Als persoon zijn we op zoek naar iemand die de volgende kwaliteiten heeft: daadkrachtig, resultaat gericht, communicatief en analytisch sterk. Iemand die in staat is om prioriteiten te stellen en om kan gaan met complexe vraagstukken. Van de Compliance Officer wordt integriteit vanzelfsprekend geacht.

Functie-eisen:

 • Minimaal een afgeronde WO opleiding
 • (Operationele) werkervaring in een vergelijkbare rol (adviseur/intern toezichthouder)
 • Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van compliance wet- en regelgeving
 • Goede kennis van wet- en regelgeving betreffende de financiële sector
 • Goede kennis van privacy en in het bijzonder de AVG / GDPR
 • Gedegen kennis van Incident Response procedures
 • Op kunnen zetten en uit kunnen voeren van een compliance jaarplan
 • Gedegen kennis van Basel II/III en ISAE 3402

Extra’s die je mee kunt brengen:

 • Operationele borging van compliance middels ICT processen
 • Kennis van de verzekeringsmarkt en Solvency wetgeving

Wat wordt er geboden?

 • Salaris dat past bij de ervaring en kennis die je meebrengt
 • 8% vakantietoeslag
 • 26 vakantiedagen + 13 ATV dagen
 • Pensioenregeling
 • Flexibele werktijden en thuiswerken in overleg
 • Jaarlijkse variabele beloning + benefit budget
 • Reiskostenvergoeding (100% bij reizen met OV en parkeerplek bij reizen met auto)
 • Standplaats: Amersfoort, Stater is centraal gelegen tussen de A28 en A1 en op loopafstand van het NS station Amersfoort Vathorst

De functie staat op het punt om te worden geherwaardeerd. In het verdere verloop van de procedure zal daar meer duidelijkheid over komen.

Wanneer je komt werken bij Stater, wordt van je verwacht dat je binnen drie maanden na indiensttreding de bankierseed aflegt. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Sollicitatie procedure & voor meer informatie:

Deze procedure wordt exclusief begeleid door PerfectWorks. Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met Marc Ernst (partner), +31(0)6 54 362 268